Bedrijfspagina op social media

Naast het in de lucht hebben van een doelgerichte website zijn social media pagina’s het belangrijkste online visitekaartje voor je bedrijf. Een professionele en passende inrichting van deze pagina’s zorgt ervoor dat potentiële klanten nog eerder overtuigd worden van je producten of diensten.

Daarnaast zijn de social media pagina’s essentieel voor het opbouwen van een fanbase rondom je bedrijf. Dit zijn namelijk de pagina’s die (potentiële) klanten kunnen gaan volgen. Op die manier zien deze gebruikers posts van het bedrijf langskomen in de tijdlijn van een platform. Een krachtige en bovendien gratis manier op aan klantenbinding te doen.

 

Social media platformen

De grootste social media platformen in Nederland zijn op dit moment Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Snapchat. Deze platformen worden door veel bedrijven gebruikt als mogelijkheid om in contact te komen met (potentiële) klanten. De basis van deze mogelijkheden is vrijwel altijd een doordachte indeling van de (bedrijven)pagina.

 

Facebook, Instagram of toch LinkedIn?

Welke social media platformen ingezet dienen te worden om in contact te komen met (potentiële) klanten hangt veelal af van het bedrijfstype. Een kapperszaak leent zich uitstekend voor aanwezigheid op Facebook en Instagram, maar heeft weinig te zoeken op LinkedIn. Een accountantskantoor heeft juist minder baat bij vertoningen op Instagram en kan uitstekend uit de voeten binnen het LinkedIn-platform.

 

Social media bedrijfspagina’s en Regio Reclame

Dienstverlening rondom social media pagina’s kan een onderdeel van de online marketing pakketten per bedrijfstype van Regio Reclame zijn. Dat wil zeggen dat je de volgende actiepunten kunt verwachten:

 • Aanbevelingen voor welke social media pagina’s relevant zijn voor het type bedrijf en ingezet dienen te worden.
 • Wenselijke social media pagina’s worden aangemaakt, mocht dat nog niet gedaan zijn.
 • De aangemaakte social media pagina’s worden voorzien van de juiste instellingen, teksten en afbeeldingen.
 • De social media pagina’s worden in samenwerking met de ondernemer voorzien van enkele start-posts, zodat bezoekers van de pagina’s het juiste beeld te zien krijgen.
 • Links van de social media pagina’s naar de website worden voorzien van tracking. Hierdoor is het mogelijk om in Google Analytics het gedrag van bezoekers per link bij te houden.
 • Doorlopend advies en uitvoering van optimalisaties op de verschillende social media pagina’s.

 

Meerdere locaties, meerdere bedrijfspagina’s?

Heb je een bedrijf met meerdere locaties? Geen probleem, samen kunnen we kijken naar wat optimaal is.

 • In veel gevallen is het wenselijk om simpelweg één pagina per platform op te zetten. Vervolgens dient duidelijk gecommuniceerd te worden dat er sprake is van meerdere locaties als onderdeel van het bedrijf.
 • Er zijn echter gevallen waarbij het aanbevolen is om separate social media pagina’s op te zetten per locatie. Facebook in het bijzonder heeft hier mogelijkheden voor ontworpen. Zo kunnen deze meerdere pagina’s beheerd worden vanuit één account. Voor andere platformen betekent het simpelweg het aanmaken van verschillende accounts.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over het beheren van social media bedrijfspagina’s? Of wil je meer weten over de online marketing pakketten van Regio Reclame? Aarzel dan niet om contact op te nemen. In een kennismakingsgesprek kunnen we vrijblijvend bespreken wat Regio Reclame voor je bedrijf kan betekenen.

Wat klanten over ons zeggen
Regio Reclame helpt je bedrijf ook vooruit met

Zoekmachine marketing

Meer klanten uit Google met SEO en Google Ads.
Lees meer

Online marketing advies

De beste online strategie voor jou bedrijf samenstellen?
Lees meer

Banner campagnes

Bereik je klanten met persoonlijke display advertenties.
Lees meer
Wil je kennismaken om de mogelijkheden voor je onderneming te bespreken?

Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan.

 • Geheel vrijblijvend
 • Uitleg over de dienstverlening en verwachtingen
 • In overleg het beste pakket samenstellen
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan


  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen