Social media gebruik

Het mediagebruik in Nederland is de afgelopen decennia enorm veranderd. Waar lang onze mediaconsumptie beperkt was tot kranten, televisie en radio is het scala aan media door de impact van internet gigantisch verbreed. Vooral de verschillende social media kanalen hebben een grote hap van de mediaconsumptie ingenomen.

Social media marketing - Regio Reclame

Social media en cijfers

Facebook heeft in Nederland het grootste aantal gebruikers (10,8 miljoen), maar ook de cijfers van platformen als YouTube (8,0 miljoen), LinkedIn (4,4 miljoen), Instagram (4,1 miljoen), Pinterest (3,0 miljoen), Twitter (2,8 miljoen) en Snapchat (2,4 miljoen) liegen er niet om.

 

Social media voor bedrijven

Vrijwel iedere Nederlander gebruikt wel actief één van de platformen en is daarom te bereiken door nationaal en regionaal opererende bedrijven. De eerste stap is het aanmaken van een bedrijfsmatig account. Daarmee kun je vervolgens volgers opbouwen door het regelmatig plaatsen van relevante content en het beginnen van een conversatie met je doelgroep. Je kunt dit ook wel “organisch bouwen aan een merk” noemen. Dit kost veel tijd en vaak is een investering nodig om een goede social media strategie op te zetten en verrassende content te fabriceren.

 

Social media adverteren

Om het opbouwen van deze volgerschare te versnellen kunnen bedrijven binnen vrijwel alle social media platformen adverteren. Dit is niet alleen met het doel om het aantal volgers te vergroten. Duizenden bedrijven adverteren op social media om: producten te verkopen, leads te genereren, meer winkelbezoekers aan te trekken of een tafel in een restaurant te laten boeken. Velen adverteren heel succesvol via social media en tegen relatief lage advertentiekosten!

Social media marketing bureau - Regio Reclame

Regionaal social media inzetten

De social media platformen zijn stuk voor stuk erg succesvol in het regionaal targeten van advertenties. Vaak kan een straal (in km) rondom een locatie worden bereikt. Ook is het mogelijk om hier een provincie, regio, plaatsnaam of zelfs een postcode(gebied) te gebruiken. Dit heeft de adverteerder helemaal in eigen hand waardoor adverteren op social media heel interessant is geworden voor regionaal opererende bedrijven.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over het optimaal inzetten van social media marketing? Of wil je meer weten over de online marketing pakketten van Regio Reclame? Aarzel dan niet om contact op te nemen. In een kennismakingsgesprek kunnen we vrijblijvend bespreken wat Regio Reclame voor je bedrijf kan betekenen.

Wat klanten over ons zeggen
Regio Reclame helpt je bedrijf ook vooruit met

Zoekmachine marketing

Meer klanten uit Google met SEO en Google Ads.
Lees meer

Online marketing advies

De beste online strategie voor jou bedrijf samenstellen?
Lees meer

Banner campagnes

Bereik je klanten met persoonlijke display advertenties.
Lees meer
Wil je kennismaken om de mogelijkheden voor je onderneming te bespreken?

Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan.

 • Geheel vrijblijvend
 • Uitleg over de dienstverlening en verwachtingen
 • In overleg het beste pakket samenstellen
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan


  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen