skip to Main Content
  • Lokaal adverteren vanaf €18,- per dag
  • Op grote en bekende landelijke websites!

Heb je een vraag?

Hieronder hebben wij voor jou de veelgestelde vragen handig gegroepeerd op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Bannerspecificaties

Uit welke bannerformaten kan ik kiezen?

Een bannerset voor het Google Display Netwerk bestaat bij Regio Reclame uit een selectie van 4 of 9 banners van verschillende formaten. Deze 9 banners zijn goed voor 99% van alle bannervertoningen. Andere bannerformaten neemt Regio Reclame daarom niet in behandeling.

Ik lever zelf banners aan, waar vind ik de aanleverspecificaties?

De aanleverspecificaties voor zelf aan te leveren stills en geanimeerde banners vind je op de pagina aanleverspecificaties. Aangeleverde banners die hier niet aan voldoen worden niet door Regio Reclame ondersteund.

Wat is het verschil tussen stills en geanimeerde banners?

Stills zijn banners met stilstaand beeld en zijn vrij eenvoudig te maken. Geanimeerde banners (zoals HTML5-banners) bevatten bewegend beeld en vallen daardoor meer op. Er gelden wel meer restricties voor HTML5-banners en het maken hiervan duurt langer.

Bannervormgeving

Wat zijn de meest gebruikte banners?

De top 5 meest gebruikte banners bestaat uit achtereenvolgens: Medium rectangle, Mobile banner, Leaderboard, Half page en de Wide skyscraper. Uiteraard zitten deze formaten in de bannersets van Regio Reclame!

Wat zijn de meeste effectieve banners qua vormgeving?

Banners waarin gebruik wordt gemaakt van de juiste kleurpsychologie, banners met het juiste beeldgebruik, HTML5-banners en banners met achtereenvolgens een duidelijk aanbod EN call-to-action (CTA) button EN logo, zijn de meest effectieve banners.

Targeting

Hoe weet ik uit welk postcodegebied mijn doelgroep komt?

Als ondernemer mag je persoonsgegevens van klanten verzamelen en verwerken in je bedrijf. Denk aan voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, postcode en woonplaats.

Op welke andere manier kan ik mijn doelgroep targeten?

Naast plaats of postcodegebied, kun je jouw doelgroep ook op geslacht, leeftijd, interesse, specifieke websites en pagina-inhoud targetten. Regio Reclame regelt dit voor je aan de hand van jouw aanvraag.

Privacy

Hoe gaan jullie om met mijn ingevulde gegevens?

Regio Reclame bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Meer hierover lees je in onze Privacy verklaring.

Meer

Wat is de doorlooptijd tussen de aanvraag en de start van mijn bannercampagne?

Als je zelf een complete bannerset aanlevert conform aanleverspecificaties en je doelstelling en doelgroeptargetting zijn helder, dan kan de bannercampagne binnen 5 werkdagen na ontvangst van de ondertekende offerte starten.

Als jullie de banners maken, kan ik deze dan ook zelf gebruiken?

Niet alleen kun je de banners die wij maken ook zelf gebruiken, je wordt er ook eigenaar van! Het eigendom van de open bestanden (.eps, .ai) blijft in handen van Regio Reclame, of kunnen afgekocht worden.

Ik wil meer dan alleen een bannercampagne, kan dat?

Jazeker! Via onze partner Ads & Impact helpen wij je met je Social Media marketing, Zoekmachine marketing en met je overige online marketing vraagstukken (zoals advies over landingspagina’s).

Bannerinhoud

Wat communiceer ik in mijn banners?

Je banner bevat sowieso jouw waardepropositie (waarom moet er op je banner worden geklikt), de call-to-action (CTA) button en tot slot je logo. Meer tips vind je op de pagina aanleverspecificaties.

Kan ik ook beeldmateriaal uit mijn printcampagne/folders gebruiken?

Jazeker! Juist door beeldmateriaal uit je printcampagne / folder te gebruiken, vergroot je de herkenbaarheid van je banners (mits het beeldmateriaal past binnen de kleinere bannerformaten).

Bannervertoningen

Wat zijn bannerimpressies?

Een bannerimpressie is een unieke vertoning van een banner aan een bezoeker van een website. Een banner kan meerdere keren worden worden getoond aan dezelfde bezoeker.

Hoe vaak wordt mijn banner in totaal vertoond?

Hoe vaak je banner wordt vertoond hangt vooral af van je mediabudget (het bedrag waarmee een x aantal bannervertoningen wordt ingekocht op het Google Display Netwerk).

Hoeveel procent van mijn doelgroep ziet mijn banner?

Het door jou gekozen mediabudget, de door jou gekozen bannerformaten, de omvang van je doelgroep en de gehanteerde frequency cap bepalen hoeveel personen binnen jouw doelgroep je banner te zien krijgen.

Hoe vaak krijgt iemand mijn banner te zien?

Door middel van een frequency cap bepaal je hoe vaak een bezoeker van een website jouw banner te zien mag krijgen, bijvoorbeeld drie keer gedurende de looptijd van de campagne.

Hoe zeker is het dat iemand mijn banner ook daadwerkelijk te zien krijgt?

Hoe groter je mediabudget is, hoe meer verschillende banners je inzet en hoe specifieker je jouw doelgroep instelt via targetting, des te groter is de kans dat iemand uit jouw doelgroep je banner te zien krijgt.

Waarom zie ik mijn banner niet verschijnen?

Omdat er een keuze wordt gemaakt tussen de vele websites en hun miljoenen pagina’s, kan het zijn dat je jouw advertentie niet te zien krijgt. Onze rapportage toont hoe vaak en op welke sites je banner heeft gestaan.

Wat wordt er verstaan onder een click ratio?

Click ratio, oftwel CTR (Click-Trough Rate) is het percentage kliks op een banner ten opzichte van het totaal aantal bannervertoningen. Hoe opvallender en relevanter de banner, des te hoger de CTR.

Betalingen

Waarom moet ik instelkosten betalen?

Regio Reclame heeft tijd nodig om jouw campagne goed in te stellen (denk hierbij aan de juiste doelgroepselectie), te monitoren en te optimaliseren binnen Google Ads. Hiervoor rekent Regio Reclame instelkosten.

Hoe verloopt de betaling van mijn bannercampagne?

Na ondertekening van de offerte ontvang je een factuur. Deze dien je, zonder verrekening of opschorting, binnen 14 dagen na factuurdatum over te maken op het kenbaar gemaakte rekeningnummer van Regio Reclame met bijbehorende gegevens.

Groepsfoto Regio Reclame

Wij helpen je graag verder!

Ben je overtuigd van wat Regio Reclame voor je kan betekenen en wil je meteen aan de slag met online adverteren? Begin dan direct!

Heb je toch nog een vraag, neem dan contact met ons op!

Direct Beginnen Contactformulier
Back To Top